Може ли? Как? – Фреерия

Enter your keyword

Може ли? Как?

Доставка

Как ще получите
вашите поръчани продукти

Въпроси и Отговори

Нашите отговори на често задавани от вас въпроси.

Грижа за продуктите

Как да се грижите за ръчно рисуваните чанти, блузи и обувки

Доставка

Продуктите се изпращат с наложен платеж, с куриерска фирма Еконт или друга предпочитана от вас, като цената на доставката варира от 4 до 7 лв, в зависимост от населеното място.

Възможно е и уговорка за лично предаване в рамките на широката централна част на гр. София.

Въпроси и Отговори

Къде мога да разгледам на живо продукти на Фреерия?

Продуктите на Фреерия могат да бъдат намерени, разгледани и закупени в Галерия 15 в гр. София, ул. Солунска 26. Галерията работи без почивен ден, от 11:00 до 19:30 часа.

Мога ли да поръчам за повторно изработване вече продаден продукт?

Ако харесате продукт (чанта, блуза, обици…), който няма указана цена, може да го изработим отново за вас. Изпратете ни съобщение на имейл адреса ни freeria.bg@gmail.com, с името на продукта, който искате да изработим повторно и ние ще ви отговорим дали със сигурност може да го направим и в какъв срок.

Как ще получа желания от мен Продукт?

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или друга предпочитана от вас, като цената на доставката варира от 4 до 7 лв, в зависимост от населеното място. Възможна е и уговорка за лично предаване в рамките на широката централна част на гр. София.

Мога ли да върна блуза, ако се окаже, че е малка/голяма за мен?

Да, може. Изпращате ни блузата по куриер за ваша сметка, а ние ви връщаме платената сума, ако се окаже че не разполагаме с по-голям/по-малък размер.

Как мога да закупя Наличен продукт?

Продуктите (чанта, блуза, бижу…), които са изработени и готови за продажба имат указана цена. Ако харесате продукт, без указана цена, може да ни изпратите съобщение на имейл адреса ни freeria.bg@gmail.com, за да ни уведомите за желанието си да го закупите. Ще се свържем с вас, за да уточним цената и начина на доставяне.

Може ли да поръчам Продукт, специално изработен за мен?

Може да направите запитване за Индивидуален проект по специална поръчка, чрез съобщение или на имейла ни, в което да ни опишете в общи линии вашата идея. Ще вземем под внимание количеството работа, която трябва да се свърши и натовареността на графика ни и ще ви отговорим дали имаме възможност да приемем вашата специална поръчка и в какъв срок бихме могли да я изработим.При приемане на вашата поръчка се уточняват детайлите по идейния проект (цветове, материи, елементи, рисунки..) и цената. Изпращаме ви скица на проекта и след като я одобрите – заплащате 50% от уговорената цена.

Грижа за продуктите

Поддръжка на ръчно рисувани блузи

handwashingили 30washing                ironingno-white no-dry no-chem

Винаги перете дрехата обърната наопаки. Препоръчваме ръчно пране. Може да се пере и в перална машина, на програма за деликатни тъкани, max. 30 градуса, слабо центрофугиране. Използвайте само меки перилни препарати, които не съдържат химически добавки като белина или омекотител. Използването на ароматизирани перилни препарати не би трябвало да навреди на дрехата. Не използвайте препарати за отстраняване на петна. Не изцеждайте ръчно!

Избягвайте използването на сушилня, тъй като високите температури  може да предизвикат наличието на пукнатини или избледняване на ръчно рисуваните дрехи.

Гладете изрисуваните дрехи само от вътрешната страна и без пара.
Да не се избелват.
Да не се почистват химически.

Поддръжка на чанти

Ще разделим условно чантите, които правим на два типа, защото поддръжката им е различна.

Чанти тип А

Чантите от тип А са с по-голяма сложност на изработка, обикновено се правят от смесени материали (памучен плат и кожа), може да имат допълнителни апликации, декорации с мъниста или рисунки. Пример за чанта от тип А.

Поддръжка на чанти от тип А:
image007 image014
Не се препоръчва пране на ръка и машинно пране. Подлагат се на химическо чистене с ограничения за температурата и механична намеса.

Чанти тип Б

Чантите от тип Б са с по-малка сложност на изработка, обикновено се правят от два вида памучни платове и предната им част е изрисувана на ръка с текстилни бои. Пример за чанта от тип Б.

Поддръжка на чанти от тип Б (същата като при ръчно рисуваните дрехи):

handwashingили 30washing                ironingno-white no-dry no-chem

Винаги перете чантата обърната наопаки. Препоръчваме ръчно пране. Може да се пере и в перална машина, на програма за деликатни тъкани, max. 30 градуса, слабо центрофугиране. Използвайте само меки перилни препарати, които не съдържат химически добавки като белина или омекотител. Използването на ароматизирани перилни препарати не би трябвало да навреди на чантата. Не използвайте препарати за отстраняване на петна. Не изцеждайте ръчно!

Избягвайте използването на сушилня, тъй като високите температури  може да предизвикат наличието на пукнатини или избледняване на ръчно рисуваните чанти.

Гладете изрисуваните чанти само от вътрешната страна и без пара.
Да не се избелват.
Да не се почистват химически.

Поддръжка на ръчно рисувани спортни обувки

30washing no-white no-dry

Не се перат на ръка, нито се почистват с четка.

Машинно пране при максимална температура 30°С  с използване на неабразивни перилни препарати. Центрофугиране на ограничен режим (деликатни и синтетични тъкани). Да не се сушат в машина.